Verschil tussen sim only en telefoon abonnement

Als je een nieuw telefoon abonnement kan afsluiten heb je de keuze om een sim only of een abonnement met telefoon af te sluiten. Je verbruik is belangrijk bij het afsluiten van een abonnement.

Abonnement met of zonder telefoon

Een sim only abonnement is feitelijk een telefoon abonnement zonder telefoon. Je hebt als consument bij het afsluiten van een abonnement een keuze, kies je een abonnement met of zonder een telefoon. Een abonnement zonder telefoon wordt sim only genoemd terwijl een abonnement met telefoon een telefoon abonnement wordt genoemd. Het is ook mogelijk om eerst een goedkoop sim only abonnement af te sluiten en later een telefoon los te kopen.

Telefoon met abonnement goedkoper

Vroeger was het goedkoper om een sim only abonnement af te sluiten en een losse telefoon te kopen dan een abonnement met telefoon af te sluiten. Tegenwoordig is het echter goedkoper om een telefoon met abonnement af te sluiten. Dit komt omdat providers extra korting geven op de telefoon bij het abonnement. Een vergelijkbare telefoon los zal vaak 20 tot 100 euro meer kosten als de telefoon los gekocht wordt.

Verbruik belangrijk bij telefoon abonnement

Bij het afsluiten van een telefoon abonnement is het belangrijk om goed te weten wat het verbruik is per maand. Het overschrijden van de data en belbundel kan erg duur zijn. Daarom is het belangrijk dat je weet hoeveel je per maand verbruikt. Nadat het verbruik duidelijk is kan je een telefoon abonnement afsluiten bij een provider die voldoet aan de eisen.

Telefoon langer bruikbaar

Je hoeft niet altijd een nieuwe telefoon te kopen als je van abonnement verandert. Vaak is een telefoon langer bruikbaar dan de duur van een abonnement. Hierdoor kan je veel kosten besparen door in plaats van een abonnement met telefoon af te sluiten, een goedkoop sim only abonnement af te sluiten. Een telefoon blijft langer te gebruiken als je er voorzichtig mee doet, het is zelfs mogelijk om dezelfde telefoon 4 jaar lang te gebruiken.

Geplaast op: januari 14, 2018

Providers die wij vergelijken