Telefoon abonnement met Samsung of een iPhone

Voor consumenten die een nieuw telefoon abonnement kunnen afsluiten is het vaak een lastige keuzen. Neem je een telefoon abonnement met een iPhone of een Samsung Galaxy. Beide zijn high-end modellen maar welke is het beste?

Besturingssysteem

De twee populairste toestellen bij een telefoon abonnement op dit moment zijn de Samsung Galaxy S8 en de iPhone 8 van Apple. Beide toestellen zijn high-end modellen, het grootste verschil tussen de Galaxy S8 en de iPhone 8 is het besturingssysteem van de telefoon. De Samsung Galaxy S8 maakt gebruik van Android terwijl de iPhone 8 gebruik maakt van iOS. Doordat Apple zelf het besturingssysteem iOS maakt past dit beter bij de iPhone dan dat Android bij de Samsung S8 past. Dit komt omdat Google de eigenaar is van Android en het op veel meer telefoons kan draaien. Hierdoor is het besturingssysteem niet speciaal ontworpen voor de telefoon, dit is wel zo bij de iPhone.

Voordelen / Nadelen

Een voordeel van de iPhone is dat het besturingssysteem beter werkt op de iPhone dan dan Android werkt op de Galaxy S8. Hierdoor is de iPhone vaak even snel in als de Galaxy S8 terwijl de iPhone iets minder snellere hardware heeft. Vaak bevat de nieuwste iPhone hardware dat even snel is als de hardware van de vorige Galaxy versie. In dit geval de Samsung Galaxy S7. Echter is de Galaxy vaak goedkoper dan de iPhone, terwijl het wél betere hardware heeft. Je kan bijvoorbeeld met de Samsung Galaxy S8 mooiere foto’s maken. Het grootste nadeel van de iPhone is dan ook dat de telefoon erg duur is. De maandelijkse kosten van een telefoon abonnement met een iPhone is vaak 10 euro duurder per maand dan een telefoon abonnement met een Samsung Galaxy.

iPhone of Samsung Galaxy

Hoewel er altijd verschil tussen de twee modellen zit, blijft het vooral een keuze van voorkeur. De meeste consumenten die een iPhone gebruiken zeggen dat het beter werkt dan een Samsung Galaxy telefoon, echter zeggen de eigenaren van een Galaxy telefoon hetzelfde over de Apple telefoon. De Samsung Galaxy is op basis van een prijskwaliteit verhouding de beste keuze. Apple biedt echter betere service bij haar producten, als het product defect is en je gaat naar de Apple store dan kan het probleem vaak makkelijk verholpen worden.

Geplaast op: januari 12, 2018

Providers die wij vergelijken