Zakelijk telefoon abonnement

Ben je op zoek naar een goedkoop zakelijk telefoon abonnement, zodat je daar als ZZP’er of ondernemer gebruik van kunt maken? Je hebt diverse mogelijkheden, bij een groot aantal providers heb je de mogelijkheid om een zakelijke overeenkomst te tekenen. Je kunt uiteraard rekenen op de mogelijkheid om de Btw terug te vorderen en de kosten van de winst af te trekken. Dat betekent dat je voordelig gebruik kunt maken van een zakelijk telefoon abonnement, dat je gebruikt om bijvoorbeeld met je klanten in contact te staan.

Benieuwd naar de voordelen van een zakelijk telefoon abonnement of hoe je daar gebruik van kunt maken? Wij zetten het voor je op een rij, zodat je goed weet wat je kunt verwachten. Je hebt met een zakelijk telefoon abonnement bijvoorbeeld de mogelijkheid om zowel het abonnement als de facturen op je zakelijke naam te zetten. Hierdoor kun je de Btw terugvorderen en de kosten aftrekken, wat een behoorlijke besparing op de kosten zal betekenen. Houd er rekening mee dat je het zakelijk telefoon abonnement natuurlijk wel zakelijk dient te gebruiken.

Je betaalt met een zakelijk telefoon abonnement de kosten exclusief Btw, zodat je voordelig gebruik kunt maken van een abonnement met een gratis telefoon, of je via een sim only aanbieding kunt bellen voor een laag bedrag per maand. Wil je gebruik maken van een zakelijk telefoon abonnement en gaat je voorkeur uit naar een sim only overeenkomst, of wil je aan de andere kant de reguliere abonnementen met elkaar vergelijken? Wat je voorkeur ook heeft, je zorgt er met een zakelijk telefoon abonnement voor dat je een scherp bedrag per maand betaalt, zeker met de hoeveelheid telefoon aanbiedingen die er voor de zakelijke markt bestaan.

Zakelijk telefoon abonnement en facturen op bedrijfsnaam

Het grote voordeel van het zakelijk telefoon abonnement is dat je de mogelijkheid hebt om het abonnement op je bedrijfsnaam te zetten. Op het moment dat je een zakelijk telefoon abonnement wilt afsluiten heb je daar uiteraard een aantal specifieke gegevens voor nodig. Het gaat bijvoorbeeld om je KvK-nummer, om aan te geven dat je inderdaad actief bent als ondernemer. Werk je als ZZP’er en wil je gebruik maken van een zakelijk telefoon abonnement? Dan dien je zelf bij te houden hoeveel je zakelijk belt en hoeveel je privé belt. Bel je bijvoorbeeld 30% van de tijd privé met het zakelijk telefoon abonnement? Dan dien je die privékosten achteraf te verrekenen, daarover ben je namelijk wel Btw verschuldigd.

Daarnaast heb je met een zakelijk telefoon abonnement de mogelijkheid om ook de facturen op je bedrijfsnaam te zetten, indien je de beschikking hebt over een Btw-nummer. Dit nummer krijg je van de Belastingdienst op het moment dat je ondernemer bent voor deze instantie. Houd er rekening mee dat je met een KvK-nummer niet automatisch ondernemer bent voor de Belastingdienst. Indien je gebruik wilt maken van een zakelijk telefoon abonnement dien je zowel een KvK-nummer als een Btw-nummer tot je beschikking te hebben.

Dankzij het abonnement en de facturen op je bedrijfsnaam zorg je er met een zakelijk telefoon abonnement voor dat je hier voordelig gebruik van kunt maken, de kosten liggen een stuk lager dan bij de particuliere abonnementen. Dat heeft deels te maken met de mogelijkheid om kosten af te trekken, net als met de specifieke tarieven die de zakelijke abonnementen met zich meebrengen. Over het algemeen zal een gebruiker van een zakelijk telefoon abonnement meer bellen dan een privé gebruiker, waardoor de providers de mogelijkheid hebben om je een zo scherp mogelijke aanbieding te doen.

Gunstige beltarieven exclusief Btw

Je betaalt bij een zakelijk telefoon abonnement heel gunstige beltarieven, je maakt weinig kosten op het moment dat je veel dient te bellen. Je merkt dit onder andere wanneer je gebruik maakt van de meer uitgebreide abonnementen voor zakelijke gebruikers. Bel je bijvoorbeeld iedere dag verschillende klanten en verbruik je zomaar 30 – 50 belminuten? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een zakelijk telefoon abonnement met een onbeperkt aantal belminuten. Op die manier betaal je een scherpe prijs per maand voor het zakelijk telefoon abonnement, zonder dat je op de belminuten hoeft te letten.

Op het moment dat je gebruik maakt van een zakelijk telefoon abonnement kun je rekenen op beltarieven exclusief Btw, omdat je die nadat je ze hebt betaalt terug kunt vorderen van de Belastingdienst. Stel dat je belt voor een vast bedrag van €60 per maand, exclusief Btw. Je dient daar dan de Btw over te betalen, bovenop de reguliere kosten. Aan de andere kant ontvang je Btw die je afnemers in rekening dient te brengen, onafhankelijk van of het particuliere of zakelijke klanten zijn. Je mag de Btw die je zelf hebt betaalt vervolgens in mindering brengen op de Btw die je hebt ontvangen en af dient te dragen. Het gaat om de voorheffing, die ervoor zorgt dat je met een zakelijk telefoon abonnement de kosten exclusief Btw betaalt.

Daarnaast kun je een zakelijk telefoon abonnement gebruiken om de kosten die je maakt van de winst af te trekken, zodat je daar fiscaal voordelig gebruik van kunt maken. Alle kosten die je zakelijk maakt gaan van de winst af, waardoor het belastbare inkomen zal dalen. Je betaalt als ondernemer inkomstenbelasting over de winst die je maakt, het bedrag aan omzet min de kosten. Zorg je bijvoorbeeld voor €50.000 aan omzet in een jaar? Dan betaal je daarover zo’n 42% inkomstenbelasting, het bedrag aan telefoonkosten mag je op de omzet in mindering brengen. Op die manier kun je rekenen op nog eens 42% voordeel op het zakelijk telefoon abonnement. De kosten vallen een stuk lager uit, waardoor je voordelig kunt bellen.

We gaan er in dit voorbeeld uiteraard vanuit dat je het zakelijk telefoon abonnement volledig zakelijk gebruikt. Je kunt daarnaast een apart abonnement voor privé afsluiten, of het privé-deel als ZZP’er later verrekenen. Op die manier kun je volledig gebruik maken van het zakelijk telefoon abonnement, om de kosten vervolgens te verrekenen en de verschuldigde Btw netjes af te dragen.

Zakelijk telefoon abonnement als sim only

Wil je gebruik maken van een zakelijk telefoon abonnement en heb je daar eigenlijk geen nieuwe telefoon bij nodig, bijvoorbeeld omdat je nog een geschikt exemplaar hebt liggen? In dat geval kun je gebruik maken van een zakelijk sim only abonnement. Dit betekent dat je online een zakelijk telefoon abonnement kunt afsluiten, zonder dat je daar een nieuwe telefoon bij krijgt. In plaats daarvan kun je gebruik maken van de telefoon die je nog hebt liggen, zodat je de kosten per maand zo ver mogelijk kunt drukken. Je kunt voor enkele tientjes per maand gebruik maken van een zakelijk sim only abonnement. Er gelden ook voor de zakelijke markt vaak leuke aanbiedingen op het gebied van sim only die veel voordeel opleveren, dus die zijn zeker het bekijken waard.

Voor een zakelijk sim only abonnement geldt net als voor een regulier abonnement dat je de mogelijkheid hebt om de prijs exclusief Btw te betalen en je de kosten van de winst af mag trekken. Betaal je maandelijks bijvoorbeeld €30 voor een zakelijk sim only abonnement? Dat vormt een kostenpost van €360 per jaar. Indien je werkt als ZZP’er en je gebruik maakt van een zakelijk telefoon abonnement levert je dat een aftrekpost op, bij 42% belasting goed voor €151,20 aan voordeel. Dat betekent dat je nog 208,80 betaalt, een bedrag van €17,4 per maand. Op die manier kan een zakelijk telefoon abonnement heel voordelig uitpakken, terwijl je toch voldoende kunt bellen.

Het is wat dat betreft de moeite waard om bijvoorbeeld het zakelijk sim only abonnement goed te bekijken, wanneer je al een telefoon hebt liggen. Wil je liever geen gebruik maken van een regulier zakelijk telefoon abonnement, maar wel een nieuwe telefoon tot je beschikking hebben? Je kunt dan zakelijk een nieuwe telefoon kopen, je doet als het ware een investering in je bedrijfsmiddelen. Je kunt de telefoon vervolgens zakelijk afschrijven, waardoor je profiteert van het maximale fiscale voordeel.

Zakelijk telefoon abonnement vergelijken en afsluiten

Wil je een zakelijk telefoon abonnement afsluiten? Dan is het de moeite waard om online eerst een vergelijking te maken, ook op het moment dat je na wilt gaan of je bijvoorbeeld beter gebruik kunt maken van een regulier abonnement of een sim only aansluiting. Je kunt daarvoor de totale kosten over 2 jaar berekenen, aan de hand van de kosten voor de telefoon en die voor het abonnement. Het maakt daarvoor niet uit welk type zakelijk telefoon abonnement je afsluit, in de beide gevallen heb je de mogelijkheid om de Btw terug te vorderen en de kosten van de winst af te trekken.

Wil je gebruik maken van een regulier zakelijk telefoon abonnement en krijg je daar een gratis telefoon bij? Dan betaal je een vast bedrag per maand, mits je binnen de bundel blijft. Bel je voor bijvoorbeeld €60 per maand? Dan lopen de kosten bij een abonnement voor 2 jaar op tot €1.440. Dit is de totale investering die je in 2 jaar doet, na aftrek van de Btw en bij 42% inkomstenbelasting als ZZP’er blijft daar een totale kostenpost van €690 van over. Dat betekent dat je voor iets minder dan €30 per maand aan netto lasten gebruik kunt maken van het zakelijk telefoon abonnement.

Zou je een sim only abonnement afsluiten en zelf een losse telefoon kopen? Je dient er dan rekening mee te houden dat je de kosten voor de telefoon niet in 1 jaar kunt afschrijven, je dient dat te verspreiden over de economische levensduur. Feit is wel dat je de kosten voor zowel de telefoon als het abonnement van de winst af kunt trekken en je de Btw kunt terugvorderen. Je kunt de kosten van de telefoon bij die voor 24 maanden sim only optellen, om tot de totale investering bij dit type zakelijk telefoon abonnement te komen.

Geplaast op: juli 30, 2015

Providers die wij vergelijken