Telefoonproviders

Nederlandse telefoonprovidersDe mobiele telefoonproviders in Nederland zijn: KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simyo, Youfone, Simpel, Ben, Hollandsnieuwe en Telfort. Alle mobiele providers vallen onder het netwerk van KPN, Vodafone, T-Mobile of Tele2. De dekking van alle providers is buitenshuis tenminste 97%. Op de dekkingskaarten hieronder kun je de exacte dekking per mobiele provider te zien.

Dekkingskaarten van mobiele providers

Wil je weten welke mobiele provider de beste dekking heeft? De dekking per provider verschilt per locatie. Het kan zijn dat voor jou een andere provider de beste is dan voor een ander. Om erachter te komen welke provider het beste voor jou is kun je dekkingskaarten bekijken. Kies hieronder de provider waarvan je de dekking wilt bekijken. Vul je postcode in en je ziet gelijk hoe de dekking bij jou thuis is.

Dekkingskaart
KPN
Dekkingskaart
Vodafone
Dekkingskaart
T-Mobile
Dekkingskaart
Tele2

De dekking bij alle Nederlandse providers is zeer goed. Echter is de dekking bij Tele2 buiten de steden binnenshuis, over het algemeen, minder goed dan bij andere providers. Providers kunnen nooit een dekking van 100% garanderen omdat zendmasten in de grensgebieden niet op volle sterkte mogen opereren.

Op welk netwerk zitten alle telefoonproviders?

In Nederland bezitten vier mobiele providers een eigen netwerk. In het overzicht hieronder kun je zien op welk netwerk iedere provider opereert. Tele2 heeft geen andere providers die van het netwerk gebruik maken.

Ondanks dat Simyo, Youfone en Telfort op het KPN netwerk opereren zijn ze niet allemaal dochters van KPN. Alleen Telfort is een dochterprovider van KPN. Hollandsnieuwe is een dochterprovider van Vodafone en T-Mobile heeft Ben als dochterprovider. Een dochterprovider betekent dat ze volledig in eigendom zijn van de provider op waarvan ze op het netwerk actief zijn.

Vroeger was het bereik bij de ene provider veel beter dan bij de andere. Dat is hedendaags veranderd. Er zijn nog steeds gebieden waar een beter bereik te halen is met een bepaald netwerk, echter verschilt per gebied welk netwerk het beste bereik heeft. Het is verstandig om op de dekkingskaart van de provider je postcode in te vullen om te kijken hoe jouw bereik is alvorens je een telefoon abonnement afsluit.

Tele2 maakt zoveel mogelijk gebruik van 4G. Als je bij Tele2 geen 4G bereik hebt wordt je overgeschakeld naar het 3G netwerk van T-Mobile.

Hoe weet ik welke mobiele provider ik heb?

Hoe weet ik welke mobiele provider ik heb

Je kunt op een enkele manieren erachter komen welke telefoonprovider je hebt:

  • Ga in je telefoon naar Instellingen > Verbindingen of Meer netwerken > Mobiele netwerken > Netwerkoperators.
  • Bij veel telefoons staat rechtsboven in het scherm de naam van je provider.
  • Haal je simkaart uit je telefoon. Op grotere simkaarten staat de provider.
  • Bel naar 1200. Bij de meeste grote providers is dit het nummer van de klantenservice.

Bij Tele2, Simyo, Hollandsnieuwe, Vodafone, Youfone, T-Mobile en Ben is het nummer van de klantenservice 1200. Door 1200 te bellen wordt je bij deze providers verbonden met de klantenservice van je eigen provider. Zo kom je eenvoudig te weten welke provider je hebt. Bij KPN, Telfort en Simpel werkt dit helaas niet.

Beste telefoonprovider voor jou

Wil je weten welke telefoonprovider het beste voor jou is? Dit is niet eenvoudig omdat iedereen andere dingen belangrijk vind aan een provider. Zoek je bijvoorbeeld naar een bekende provider met een goede service en uitstekende kwaliteit, of ben je aan de andere kant op zoek naar een provider die je zo voordelig mogelijk van dienst kan zijn? Waar je ook naar zoekt, dankzij het uitgebreide aanbod aan telefoonproviders heb je altijd de mogelijkheid om online het telefoon abonnement van je keuze te selecteren.

Wij adviseren je eerst goed na te denken over wat je zoekt in de verschillende telefoonproviders. Maak voor jezelf een profiel aan door na te gaan of je wat meer wilt betalen voor goede kwaliteit, of dat je aan de andere kant bijvoorbeeld op zoek bent naar de goedkoopste telefoonproviders. Wil je gebruik maken van verschillende extra’s die passen bij de doelgroep, of ben je op zoek naar het totale overzicht om op basis daarvan een goede keuze te kunnen maken?

Bekende telefoonproviders

Vrouw kiest telefoonprovider Uiteraard heb je allereerst de keuze uit een aantal van de bekende telefoonproviders, zoals die al jaren actief zijn in Nederland. Het gaat dan natuurlijk allereerst om KPN, de provider die vanuit het verleden vooral bekend staat om de vaste telefonie en het internet. Vandaag de dag is het een grote provider voor mobiele telefonie. Het is aan de andere kant ook niet direct de goedkoopste van de verschillende telefoonproviders. Ben je op zoek naar een goede service en wil je daar best iets meer voor betalen? Dan ben je bij KPN aan het goede adres.

Daarnaast zijn ook Vodafone en T-Mobile telefoonproviders die we al langere tijd kennen in Nederland. Vodafone kent een vergelijkbaar prijsniveau als KPN, T-Mobile is over het algemeen net iets voordeliger. De beide providers hebben echter een eigen netwerk, net als Tele2. Dit betekent dat je er kunt rekenen op een uitstekende verbinding door heel Nederland, onafhankelijk van waar je je op dat moment bevindt. In combinatie met een 4G abonnement heb je bij deze telefoonproviders de mogelijkheid om alles uit je mobiele telefoon te halen, mits deze de functionaliteiten biedt om daar gebruik van te maken.

Goedkope telefoonproviders

Ben je aan de andere kant op zoek naar een van de meer voordelige telefoonproviders, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je op de kosten kunt besparen? Dan is het interessant om gebruik te maken van Simyo en Simpel, dit zijn typische sim only aanbieders waarvan we er in ons land nog een paar hebben. Het zijn twee providers die gebruik maken van de netwerken van de grote partijen in Nederland. Ze hebben dus geen eigen netwerk, maar bieden dankzij de gemaakte afspraken een prima service. De kosten liggen er over het algemeen een stuk lager dan bij de bekende telefoonproviders, waardoor je er de mogelijkheid hebt om voordelig te bellen.

Een andere goedkope telefoonprovider is Youfone, deze provider heeft vaak aanbiedingen. Telfort maakt onderdeel uit van KPN, maar hanteert prijzen die een stuk scherper zijn. Dezelfde connectie bestaat tussen Hollandsnieuwe en Vodafone, Hollandsnieuwe is een dochter van Vodafone met goedkopere abonnementen. Indien je graag gebruik wilt maken van het netwerk van T-Mobile kun je kiezen voor Ben als goedkope optie op hetzelfde netwerk. Op die manier helpen de voordelige telefoonproviders je de kosten te beperken, zonder dat je in hoeft te leveren aan kwaliteit van het netwerk.

Overige telefoonproviders

Naast de bekende telefoonproviders met de wat hogere tarieven en de echt goedkope providers zijn er nog een aantal andere aanbieders actief. Een voorbeeld hiervan is Tele2, die een eigen frequentie voor het 4G netwerk heeft weten te bemachtigen. Het bedrijf is in Nederland flink gegroeid binnen korte tijd.et zo groot. Het is wat dat betreft een van de telefoonproviders om goed in de gaten te houden.

Telefoon aanbieders vergelijken

Om de telefoonproviders te kunnen vergelijken voor het goedkoopste sim only abonnement is het vooral van groot belang dat je goed weet waar je naar op zoek bent. Dat klinkt logisch, maar veel mensen storten zich in een vergelijking zonder een duidelijk doel voor ogen te nemen. Ben je op zoek naar een scherpe prijs? Dan is het verstandig om de goedkope telefoonproviders met elkaar te vergelijken, of bij de andere aanbieders op zoek te gaan naar een scherpe aanbieding. Vind je het aan de andere kant vooral van belang dat de service van een goed niveau is en je zeker weet dat je overal dekking hebt? Kijk binnen het overzicht van de telefoonproviders dan bijvoorbeeld naar de aanbieders die gebruik maken van het netwerk van KPN. Verder kun je specifiek zoeken naar handige extra’s, of er met een abonnement bij een van de telefoonproviders voor zorgen dat je maximaal flexibel bent door een maandelijks opzegbaar abonnement te nemen.

Zodra je weet wat je zoekt in de verschillende telefoonproviders heb je de mogelijkheid om online een goede vergelijking te maken. Je kunt dan nagaan waar je het best terecht kunt voor datgene waar je naar op zoek bent, zodat je zeker weet dat je gebruik kunt maken van een goede aanbieding.

Geplaast op: augustus 14, 2018

Providers die wij vergelijken