Sim only aanbieders

Ben je benieuwd naar de verschillende sim only aanbieders die er beschikbaar zijn, zodat je daar online een keuze uit kunt maken? Wij zetten er een aantal voor je op een rij, zodat je zelf kunt bepalen van welke provider je gebruik wilt maken. Houd er rekening mee dat er verschillen bestaan in prijs, maar ook in kwaliteit, service en extra’s. Het is verstandig om eerst na te gaan waar je naar op zoek bent in een sim only aansluiting, om vervolgens de verschillende geschikte sim only aanbieders op een rij te zetten.

Wij zullen je meer vertellen over de grote sim only aanbieders, de providers die we ook kennen van de reguliere abonnementen. Daarna gaan we voor je in op de prijsvechters van de grote aanbieders, waarmee je kunt rekenen op een scherpe aanbieding voor mogelijkheden op het goede netwerk. Tenslotte gaan we in op de meest goedkope sim only aanbieders. Op die manier krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en kun je de sim only aanbieders met elkaar vergelijken, om uiteindelijk zelf een goede keuze te kunnen maken.

Grote sim only aanbieders

Binnen de sim only aanbieders heb je allereerst natuurlijk de keuze uit de grote providers, die er in Nederland voor zorgen dat we ook de reguliere telefoonabonnementen kunnen afsluiten. Ten eerste is er KPN, het bedrijf dat er in Nederland al jarenlang voor zorgt dat we gebruik kunnen maken van telefonie en internet. Het bedrijf begon ooit met de vaste lijnen, maar haalt nu een groot deel van de omzet uit de mobiele aansluitingen. KPN staat niet bekend als een van de goedkoopste sim only aanbieders, maar je kunt er aan de andere kant wel rekenen op goede kwaliteit.

Ook Vodafone is een van de sim only aanbieders die inzet op hoge kwaliteit, in plaats van een scherpe prijs. Je hebt er bijvoorbeeld de mogelijkheid om een 4G abonnement af te sluiten. Dit betekent dat de snelheid van het mobiele internet er erg hoog ligt. Op die manier kun je optimaal gebruik maken van je mobiele telefoon, mits je een moderne smartphone tot je beschikking hebt.

T-Mobile beschikt inmiddels over een goed netwerk en is tevens in staat om snel 4G internet aan te bieden, net als KPN en Vodafone. Dit betekent dat de drie grote sim only aanbieders nu zorgen voor een kwalitatief goede aanbieding. Ben je niet direct op zoek naar de meest scherpe prijs, bijvoorbeeld omdat je dankzij sim only toch al kunt besparen op de kosten ten opzichte van een regulier abonnement? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van een van de sim only aanbieders.

Prijsvechters van de bekende providers

Net onder de grote sim only aanbieders in Nederland kom je de prijsvechters tegen, met daar net boven Hi. Dit is een speciale tak van KPN, gericht op vooral de jongeren. Dit betekent dat je er gebruik kunt maken van voordeelbundels voor bijvoorbeeld Spotify en bellen in het buitenland, net als voor mobiel internet. Qua prijzen zit Hi echter hoger dan Telfort, Hollands Nieuwe en Ben.

Telfort maakt onderdeel uit van KPN, maar is een stuk voordeliger dan het grote bedrijf zelf. Dit leidt tot scherpe aanbiedingen binnen de sim only aanbieders, terwijl je er aan de andere kant kunt rekenen op een goede service en een goede kwaliteit van het netwerk. Hollands Nieuwe werkt op dezelfde manier, maar dan als onderdeel van Vodafone. Ben is een onderdeel van T-Mobile, waardoor de verschillende grote sim only aanbieders stuk voor stuk een prijsvechter onder zich hebben.

Goedkoopste sim only aanbieders

Ben je aan de andere kant op zoek naar de goedkoopste sim only aanbieders, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je een zo scherp mogelijke prijs per maand betaalt? Deze providers zijn doorgaans niet in het bezit van een eigen netwerk, al is Tele2 daarop een uitzondering. De andere providers maken gebruik van de netwerken van de andere sim only aanbieders. Ze kopen de ruimte op het netwerk vooraf voordelig in, om je op basis daarvan een goede aanbieding te kunnen doen voor een overeenkomst.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Simyo, Simpel en Youfone. Dit zijn drie van de sim only aanbieders die in Nederland scherpe prijzen rekenen. Je hebt er de mogelijkheid om een lage prijs per minuut te betalen, of op een voordelige manier gebruik te maken van het mobiele internet. Ondanks de scherpe prijzen kun je er daarnaast rekenen op handige extra’s, zoals een plafond om de kosten in de hand te houden of waarschuwingen voor vrienden en familie. Verder kun je bijvoorbeeld gratis onderling bellen, of er op andere manieren voor zorgen dat de kosten bij de sim only aanbieders beperkt blijven. Indien je op zoek bent naar de meest scherpe sim only aanbieding is het verstandig om deze aanbieders goed met elkaar te vergelijken.

Sim only aanbieders vergelijken

Wil je de sim only aanbieders vergelijken en er op die manier voor zorgen dat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten? Bepaal op voorhand wat je nodig hebt, aan belminuten, SMS-berichten en internet MB’s. Vervolgens kun je nadenken over eventuele extra diensten die je af wilt nemen. Je kunt op basis van het profiel dat je voor jezelf hebt samengesteld de sim only aanbieders. Je voorkomt op die manier dat je je laat verleiden tot extra’s of diensten die je niet nodig hebt.

Op het moment dat je vooral de kosten bij sim only aanbieders wilt vergelijken is het verstandig om rekening te houden met bijvoorbeeld de aansluitkosten en de kosten voor het nummerbehoud die je eenmalig dient te betalen. Je kunt die kosten uitspreiden over het aantal maanden van het contract, zodat je na kunt gaan waar je over het geheel een zo scherp mogelijke prijs per maand betaalt. Je kunt zo de sim only aanbieders vergelijken en tot een scherpe aanbieding komen. Uiteraard kun je online meteen een sim only abonnement bij een van de providers afsluiten, zodat je daar zo snel mogelijk gebruik van kunt maken met je mobiele telefoon.

Geplaast op: april 30, 2015

Providers die wij vergelijken