Bellen via WiFi met een telefoon abonnement van Tele2

Wifi bellen bij Tele2Sinds kort kunnen bestaande & nieuwe klanten van Tele2 gebruik maken van WiFi bellen. Met een telefoon abonnement van Tele2 heb je een beter bereik binnenshuis.

Wat is WiFi bellen

Voor sommige consumenten is de verbinding thuis erg slecht terwijl de verbinding buiten het huis goed is. Dit komt omdat het signaal binnen vaak minder goed is. Sinds kort bestaat er een oplossing voor dit probleem, namelijk WiFi bellen. Door je telefoon aan te sluiten op het WiFi netwerk thuis hoef je net meer te verbinden met de zendmast maar alleen met de router in je eigen huis. Hierdoor heb je binnenshuis waar er internet is, een goed ontvangst.

Wel uit bundel

Hoewel je gebruik maakt van je eigen thuisnetwerk gaan de minuten die je belt nog wel uit je eigen bundel. Dit komt omdat de provider van het telefoon abonnement zorgt dat de kwaliteit altijd goed is. Alleen het eerste gedeelte van de verbinding tot je router is van jezelf, daarna gaat het via het netwerk van Tele2. Hierdoor gaan de minuten die je belt tijdens het WiFi bellen ook uit je belbundel. Je kan WiFi bellen overal in Nederland, waar WiFi aanwezig is, gebruiken.

Andere providers die het aanbieden?

Momenteel biedt ook Vodafone WiFi bellen aan, het is te verwachten dat andere providers zoals KPN en T-Mobile dit in de toekomst ook gaan aanbieden. Voordat je er echter gebruik van kan maken moet je toestel er wél geschikt voor zijn. Consumenten met een Samsung Galaxy S8, A3, A5 en een A8 kunnen deze nieuwe techniek gebruiken. Ook de meest recente iPhone kunnen gebruik maken van de techniek, dit zijn de iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X.

Geplaast op: mei 8, 2018

Providers die wij vergelijken