Telefoonproviders

Benieuwd naar welke telefoonproviders er beschikbaar zijn in Nederland, zodat je daar een telefoon abonnement af kunt sluiten? Wij zetten er een aantal voor je op een rij, zodat je zelf na kunt gaan waar je wellicht een abonnement af wilt sluiten, op basis van je specifieke voorkeuren. Zoek je bijvoorbeeld naar een bekende provider met een goede service en uitstekende kwaliteit, of ben je aan de andere kant op zoek naar een provider die je zo voordelig mogelijk van dienst kan zijn? Waar je ook naar zoekt, dankzij het uitgebreide aanbod aan telefoonproviders heb je altijd de mogelijkheid om online het telefoon abonnement van je keuze te selecteren.

Wij adviseren je eerst goed na te denken over wat je zoekt in de verschillende telefoonproviders. Maak voor jezelf een profiel aan door na te gaan of je wat meer wilt betalen voor goede kwaliteit, of dat je aan de andere kant bijvoorbeeld op zoek bent naar de goedkoopste telefoonproviders. Wil je gebruik maken van verschillende extra’s die passen bij de doelgroep, of ben je op zoek naar het totale overzicht om op basis daarvan een goede keuze te kunnen maken?

Bekende telefoonproviders

Uiteraard heb je allereerst de keuze uit een aantal van de bekende telefoonproviders, zoals die al jaren actief zijn in Nederland. Het gaat dan natuurlijk allereerst om KPN, de provider die vanuit het verleden vooral bekend staat om de vaste telefonie en het internet. Vandaag de dag is het een grote provider voor mobiele telefonie. Het is aan de andere kant ook niet direct de goedkoopste van de verschillende telefoonproviders. Ben je op zoek naar een goede service en wil je daar best iets meer voor betalen? Dan ben je bij KPN aan het goede adres.

Daarnaast zijn ook Vodafone en T-Mobile telefoonproviders die we al langere tijd kennen in Nederland. Vodafone kent een vergelijkbaar prijsniveau als KPN, T-Mobile is over het algemeen net iets voordeliger. De beide providers hebben echter een eigen netwerk, net als Tele2. Dit betekent dat je er kunt rekenen op een uitstekende verbinding door heel Nederland, onafhankelijk van waar je je op dat moment bevindt. In combinatie met een 4G abonnement heb je bij deze telefoonproviders de mogelijkheid om alles uit je mobiele telefoon te halen, mits deze de functionaliteiten biedt om daar gebruik van te maken.

Goedkope telefoonproviders

Ben je aan de andere kant op zoek naar een van de meer voordelige telefoonproviders, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je op de kosten kunt besparen? Dan is het interessant om bijvoorbeeld gebruik te maken van Simyo en Simpel, dit zijn typische sim only aanbieders waarvan we er in ons land nog een paar hebben. Het zijn twee providers die gebruik maken van de netwerken van de grote partijen in Nederland. Ze hebben dus geen eigen netwerk, maar bieden dankzij de gemaakte afspraken een prima service. De kosten liggen er over het algemeen een stuk lager dan bij de bekende telefoonproviders, waardoor je er de mogelijkheid hebt om voordelig te bellen.

Andere goedkope telefoonproviders zijn bijvoorbeeld Youfone, naast de verschillende prijsvechters die onderdeel uitmaken van de bekende providers in Nederland. Telfort maakt bijvoorbeeld onderdeel uit van KPN, maar hanteert prijzen die een stuk scherper zijn. Sinds een paar jaar kennen we ook Hollands Nieuwe. De connectie met Vodafone is voor veel mensen minder duidelijk, maar deze is er wel degelijk. Indien je graag gebruik wilt maken van het netwerk van T-Mobile kun je kiezen voor Ben, om een scherpe prijs te betalen. Op die manier helpen de voordelige telefoonproviders je de kosten te beperken, zonder dat je in hoeft te leveren aan kwaliteit van het netwerk.

Overige telefoonproviders

Naast de bekende telefoonproviders met de wat hogere tarieven en de echt goedkope providers zijn er nog een aantal andere aanbieders actief. Een voorbeeld hiervan is Tele2, die een eigen frequentie voor het 4G netwerk heeft weten te bemachtigen. Het bedrijf is in Nederland nog niet zo groot, maar de kans bestaat dat daar binnen afzienbare tijd verandering in zal komen. Het is wat dat betreft een van de telefoonproviders om goed in de gaten te houden.

Twee andere bijzondere telefoonproviders zijn MTV en Hi. MTV is een provider die zich net als Hi richt op jongeren. Je hebt er de mogelijkheid om een relatief voordelig abonnement af te sluiten, al behoren ze niet tot de goedkoopste telefoonproviders. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat ze een aantal handige extra’s bieden, zoals een abonnement op Spotify, of de mogelijkheid om series van MTV te kijken. Indien dat is waar je naar op zoek bent kun je dat op een handige manier combineren met een telefoonabonnement. Er ontstaat op die manier een wisselwerking die een mooi voordeel op kan leveren. Het is wat dat betreft dan ook de moeite waard om de verschillende telefoonproviders goed te vergelijken en op basis daarvan een keuze te maken.

Telefoon aanbieders vergelijken

Om de telefoonproviders te kunnen vergelijken voor bijvoorbeeld het goedkoopste sim only abonnement is het vooral van groot belang dat je goed weet waar je naar op zoek bent. Dat klinkt logisch, maar veel mensen storten zich in een vergelijking zonder een duidelijk doel voor ogen te nemen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een scherpe prijs? Dan is het verstandig om de goedkope telefoonproviders met elkaar te vergelijken, of bij de andere aanbieders op zoek te gaan naar een scherpe aanbieding. Vind je het aan de andere kant vooral van belang dat de service van een goed niveau is en je zeker weet dat je overal dekking hebt? Kijk binnen het overzicht van de telefoonproviders dan bijvoorbeeld naar de aanbieders die gebruik maken van het netwerk van KPN. Verder kun je specifiek zoeken naar handige extra’s, of er met een abonnement bij een van de telefoonproviders voor zorgen dat je maximaal flexibel bent.

Zodra je weet wat je zoekt in de verschillende telefoonproviders heb je de mogelijkheid om online een goede vergelijking te maken. Je kunt dan nagaan waar je het best terecht kunt voor datgene waar je naar op zoek bent, zodat je zeker weet dat je gebruik kunt maken van een goede aanbieding.

Geplaast op: april 30, 2015

Providers die wij vergelijken