Gratis simkaart

Wil je gebruik maken van een nieuwe mobiele telefoon, of wil je bij een provider een gratis simkaart bestellen en een nieuwe overeenkomst aangaan voor een telefoon die je al tot je beschikking had? Je kunt in de meeste gevallen gewoon gratis gebruik maken van een simkaart, je hoeft daar geen extra kosten voor te maken. Wil je bijvoorbeeld een prepaid aansluiting gebruiken om bij een provider te kunnen bellen? Op het moment dat je telefoon simlockvrij is kun je een gratis simkaart aanvragen, al dien je wel te betalen voor het beltegoed dat erop staat. Een gratis simkaart bestellen kan uiteraard ook voor een sim only abonnement.

De gratis simkaart komt wat betreft een prepaid aansluiting niet helemaal zonder kosten, je betaalt afhankelijk van de aansluiting die je kiest voor het beltegoed, de kosten per maand of de combinatie van maandelijkse kosten en de mobiele telefoon die je (gratis) ontvangt. De gratis simkaart is wat dat betreft doorgaans niet zonder verdere verplichtingen. Het is verstandig om hier goed naar te kijken, op het moment dat je bij een nieuwe provider van plan bent om langere tijd klant te worden, of de diensten aan de andere kant juist een keer uit te proberen.

De gratis simkaart kun je aan de andere kant wel gewoon echt gratis gebruiken, je hoeft daar geen aparte eenmalige of maandelijkse kosten voor te betalen. De kans bestaat echter dat de provider je aansluitkosten in rekening brengt, die je wel eenmalig dient te betalen. Tenslotte komt het voor dat je dient te betalen voor nummerbehoud. Je bespaart je zelf op die manier een hoop tijd en moeite, waardoor het vaak verstandig is om hier eenmalig een bedrag voor te betalen, zodat je gewoon gebruik kunt blijven maken van het mobiele nummer dat ook de anderen van je kennen.

Een gratis simkaart aanvragen hoeft natuurlijk niet altijd voor een prepaid aansluiting te zijn, want prepaid is toch wel een langzaam verdwijnend fenomeen. Je kunt ook aan een gratis simkaart komen door voor een sim only abonnement te kiezen, maar uiteindelijk zul je hier natuurlijk wel gewoon met maandelijkse kosten voor je abonnement te maken krijgen. In sommige gevallen zal er ook sprake zijn van aansluitkosten voor een sim only abonnement, al zijn deze bij sommige telefoonproviders ook gratis. Je kunt dus ook een gratis simkaart bestellen voor een telefoon abonnement.

Gratis prepaid simkaart

Ben je van plan om een prepaid aansluiting aan te vragen bij een van de providers en wil je dus een goedkope simkaart kopen? Dan kun je daar een gratis prepaid simkaart bij ontvangen. Je dient uiteraard te betalen voor de aansluiting, maar die kosten gelden niet voor de simkaart. Sterker nog, je ontvangt een aantal euro’s aan beltegoed, waarmee je er over het algemeen voor zorgt dat de netto kosten op €0 uit zullen komen, of dat je zelfs wat kunt verdienen in de vorm van extra beltegoed. Het beltegoed kun je gaan gebruiken om te bellen, SMS-berichten te versturen of gebruik te maken van het mobiel internet en in zo’n geval is er dus sprake van een gratis prepaid simkaart.

Op het moment dat je via prepaid bij een provider wilt gaan bellen heb je daar een simkaart voor nodig. Je kunt de gratis prepaid simkaart aanvragen, door in ieder geval het bedrag voor het beltegoed over te maken. De aankoop is daardoor niet helemaal gratis meer, al had je anders toch al voor het beltegoed moeten betalen. Wat dat betreft is er wel degelijk sprake van een gratis simkaart, omdat je daar geen extra kosten voor hoeft te maken. Door de verschillende providers goed te vergelijken kun je zelf nagaan waar je het meest voordelig gebruik kunt maken van het beltegoed en dus indirect ook van de gratis prepaid simkaart.

Om een gratis prepaid simkaart in je telefoon te kunnen gebruiken dien je ervoor te zorgen dat deze simlockvrij is. Een simlock is een blokkering door een bepaalde provider, die er op die manier voor zorgt dat je in die telefoon niet de mogelijkheid hebt om een ander netwerk te gebruiken. Op het moment dat je een mobiele telefoon minimaal 1 jaar in je bezit hebt kun je een eventuele simlock gratis laten verwijderen. Het is voldoende om dit bij de provider aan te vragen, zodat je vervolgens elders een gratis prepaid simkaart kunt aanvragen om daar gebruik van te maken.

Gratis simkaart bij sim only

Gratis-simkaart-bestellenWil je gebruik maken van een sim only abonnement? Ook op dat moment kun je een gratis simkaart aanvragen voor een mobiele telefoon. Je verplicht je aan de andere kant tot het betalen van de maandelijkse kosten, voor de contractperiode die je afspreekt. In de meeste gevallen gaat het om een contract voor 12 of 24 maanden. Tegenwoordig heb je bij bepaalde providers ook de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten dat je maandelijks kunt opzeggen en op die wijze kun je dus ook een gratis simkaart bestellen. Je ontvangt dan een gratis simkaart die je bijvoorbeeld 1 of 2 maanden kunt gebruiken om na te gaan of de provider inderdaad een goede service levert.

Op het moment dat je de gratis simkaart wilt gaan bestellen om gebruik te maken van sim only dien je er tevens voor te zorgen dat de telefoon simlockvrij is. Koop je de telefoon los in bijvoorbeeld een webshop, om daar vervolgens voor het eerst gebruik van te gaan maken? Dan is dit over het algemeen geen probleem, vooral bestaande mobiele telefoons hebben nog wel eens een simlock. Je kunt deze dan gratis laten verwijderen, mits je minimaal een jaar klant bent geweest bij de oorspronkelijk provider waar je de mobiele telefoon kocht. Bedenk dit uiteraard voordat over gaat tot een gratis simkaart bestellen, want anders kun je er niet zoveel mee.

Je kunt verschillende gratis simkaarten bestellen op het moment dat je gebruik wilt maken van een sim only abonnement. Kijk goed naar het type simkaart waar je mobiele telefoon gebruik van maakt, om bij een gratis simkaart bestellen de juiste keuze te kunnen maken. In de meeste gevallen gaat het nog om een reguliere simkaart, met name de nieuwste smartphones maken gebruik van de kleinere micro sim of nano sim. Je kunt online de juiste gratis simkaart aanvragen, om ervoor te zorgen dat je voordelig mobiel kunt bellen en je geen extra kosten voor deze kaart hoeft te maken. Een gratis simkaart aanvragen brengt daarnaast doorgaans geen verzendkosten met zich mee.

Gratis simkaart bij telefoon abonnement

Ook op het moment dat je een regulier telefoon abonnement af wilt sluiten kun je rekenen op een gratis simkaart, zo ook via Telefoon-abonnement.nl. Houd er aan de andere kant rekening mee dat je de verplichting aangaat om maandelijks voor het telefoon abonnement te betalen, eventueel in combinatie met een bedrag aan extra kosten voor de mobiele telefoon die je wilt gaan gebruiken. Je kunt de simkaart wat dat betreft gewoon gratis ontvangen en er gebruik van gaan maken, maar je betaalt voor de belminuten, SMS-berichten en internet MB’s die je via deze simkaart gaat gebruiken. De simkaart is wat dat betreft het medium, dat de betaalde diensten aan je door zal geven en een gratis simkaart aanvragen gaat in deze dus wellicht niet helemaal op, afhankelijk van hoe je het benadert.

Ook bij een regulier telefoon abonnement is het van belang om het juiste type gratis simkaart aan te vragen. Gebruik je een regulier abonnement voor een nieuwe Samsung Galaxy telefoon, of een Apple iPhone? Dan is de kans groot dat je niets meer hebt aan de reguliere simkaart. Op dat moment dien je aan te geven dat je een micro sim of een nano sim wilt ontvangen. Je zorgt er op die manier voor dat je de gratis simkaart goed in de telefoon kunt plaatsen, om deze te activeren en er direct gebruik van te kunnen maken. Bij een gratis simkaart bestellen besteed je dus het beste ook aandacht aan het soort simkaart dat je nodig zult hebben.

Houd er rekening mee dat je de gratis simkaart over het algemeen maar 1 keer zal ontvangen. Op het moment dat je sim kapot gaat valt er vaak een nieuwe te regelen, maar indien je deze bijvoorbeeld kwijt raakt dien je zelf een nieuwe te kopen. De provider kan je hier tot iets meer dan €10 aan kosten voor in rekening brengen, wat betekent dat het verstandig is om hier voorzichtig mee om te gaan. Plaats de simkaart in je telefoon en haal deze er niet meer uit, of berg de simkaart in ieder geval goed op om dit kwetsbare onderdeel te beschermen, want in het geval van vervanging zal er van een gratis simkaart bestellen dus geen sprake meer zijn.

Betalen voor een nieuwe simkaart

In bepaalde gevallen kun je helaas geen gratis simkaart aanvragen, je dient hier dan kosten voor te maken. Het gaat bijvoorbeeld om de gevallen waarin je de simkaart kwijt bent geraakt, of wanneer deze door je eigen schuld kapot is gegaan. In die gevallen is de kans groot dat de provider je niet zomaar een gratis nieuwe simkaart aan zal bieden, waardoor het verstandig is om hier voorzichtig mee om te gaan. Een gratis simkaart bestellen is vaak alleen mogelijk voor nieuwe klanten, die vervolgens maandelijks gaan betalen voor het telefoon abonnement of betalen voor het beltegoed dat ze via een prepaid aansluiting gebruiken en voor reeds bestaande klanten is een gratis simkaart bestellen vaak geen optie.

Daarnaast kun je in veel van de gevallen geen gratis simkaart aanvragen op het moment dat je al een reguliere simkaart hebt en je in de nieuwe telefoon een ander formaat dient te plaatsen. Heb je bijvoorbeeld een oude Samsung of iPhone met een normale simkaart en koop je een nieuw model waarin je een micro sim of een nano sim nodig hebt? Houd er dan rekening mee dat je daar in de meeste gevallen kosten voor dient te maken. Je kunt dan geen gebruik maken van een gratis simkaart, al blijft je mobiele nummer natuurlijk wel gewoon gelijk.

Wat dat betreft kun je in een aantal gevallen gewoon een gratis simkaart aanvragen en hoef je daar geen kosten voor te maken, maar bestaan er ook enkele uitzonderingen. Vergelijk de verschillende telefoon providers op basis van de mogelijkheden tot een gratis simkaart aanvragen. Aan de andere kant is het vooral van belang om op de kosten per maand te letten, zodat je uiteindelijk zo voordelig mogelijk uit zal zijn en je weinig kosten voor de telefoon hoeft te maken. Een gratis simkaart zorgt dan voor een relatief kleine besparing op de uiteindelijke kosten die je zal maken.

Geplaast op: maart 30, 2015

Providers die wij vergelijken