Goedkoop abonnement

Wil je een goedkoop abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je in ieder geval niet teveel betaalt voor het abonnement voor je mobiele telefoon en kunt kiezen uit goedkope abonnementen. De tips gelden uiteraard zowel voor een sim only abonnement als een regulier telefoon abonnement, aangezien je in beide gevallen vaak de mogelijkheid hebt om een goedkoop abonnement naar wens samen te stellen.


Het is ten eerste bijvoorbeeld van belang om goed te kijken naar het aantal belminuten dat je per maand af al nemen. Het klinkt wellicht verleidelijk om hier wat extra op te besparen, door niet te hoog in de boom te gaan zitten. Dit is echter een veelgemaakte fout, omdat dit juist tot hogere kosten kan leiden bij een uitschieter naar boven. Daarnaast is het van belang om een zelfde vergelijking te maken van SMS-berichten en internet MB’s. Op die manier kun je het abonnement naar wens samen stellen en zorg je voor een goedkoop abonnement, waar je ook daadwerkelijk goed gebruik van kunt maken.

Ten derde kun je gebruik maken van een aantal leuke extra’s binnen een goedkoop abonnement voor je iPhone of een andere telefoon. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van Spotify en heb je een kans op een korting via de mobiele telefonie? Dan vormt dat een eenvoudige mogelijkheid om maandelijks weer een paar euro te besparen, wat per jaar behoorlijk op zal lopen. Bel je regelmatig naar of in het buitenland? Ga dan op zoek naar een goedkoop abonnement dat het mogelijk maakt om dit voordelig te doen, zodat je in ieder geval een scherp bedrag per maand betaalt.

Voldoende belminuten per maand

Om een goedkoop telefoon abonnement af te sluiten is het allereerst van belang om goed te letten op het aantal belminuten dat je per maand afneemt. Veel mensen kiezen ervoor om vooral niet te hoog in de boom te gaan zitten, maar in plaats daarvan gebruik te maken van een beperkt aantal minuten. Het grote voordeel hiervan is dat je een scherp bedrag per maand betaalt en je kunt dan dus goedkoop bellen met je telefoon abonnement. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om al voor een paar euro per maand een sim only abonnement met 100 belminuten per maand af te sluiten, zodat je hier nauwelijks kosten voor hoeft te maken.

Houd er echter rekening mee dat je in kunt schatten hoeveel belminuten je maandelijks nodig hebt, maar dat het lastig is om te bepalen hoe de uitschieters naar boven er uit zullen zien. Komt het af en toe voor dat je ineens 200 minuten in een maand gebruikt, of ga je er een paar keer per jaar overheen naar de 150 minuten? Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, al zorgt een bundel van 100 minuten dan voor relatief hoge extra kosten. Het bellen buiten de bundel is vaak een stuk duurder dan binnen de bundel.

Je kunt wat dat betreft een goedkoop abonnement afsluiten voor bijvoorbeeld je iPhone door je bundel zo te kiezen dat deze net wat duurder is dan wat je eigenlijk nodig denkt te hebben. Door bijvoorbeeld 50 minuten per maand extra af te nemen heb je wat meer speling. Je betaalt daar misschien een paar euro per maand extra voor, maar het zorgt er aan de andere kant voor dat je na 3 maanden niet ineens een uitschieter van €10 of meer te verwerken krijgt. In plaats daarvan middel je de kosten en heb je wat speelruimte, zodat je ook op de lange termijn een goedkoop abonnement voor je iPhone of een andere willekeurige telefoon kunt afsluiten.

SMS-berichten en internet met goedkoop abonnement

Uiteraard geldt hetzelfde voor de SMS-berichten, al versturen we die over het algemeen steeds minder. Het is wat dat betreft goed mogelijk om een goedkoop abonnement af te sluiten, zelfs op het moment dat je veel berichten wilt kunnen versturen. Een aantal van de (sim only-)aanbieders maakt gebruik van abonnementen met een onbeperkt aantal SMS-berichten, of een tegoed van 1.000 berichten. Dit betekent dat je hier maandelijks veel gebruik van kunt maken, zonder dat je daar extra kosten voor hoeft te maken. Dit is vooral interessant wanneer je een goedkoop abonnement af wilt sluiten voor een mobiele telefoon zonder toegang tot het mobiele internet. Indien je een los toestel hebt zal het kunnen afsluiten van een goedkoop telefoon abonnement uiteraard alleen maar makkelijker worden.

Heb je wel toegang tot het mobiele internet, bijvoorbeeld op een goedkope smartphone? Dan kun je een goedkoop abonnement af te sluiten door gebruik te maken van voldoende internet MB’s, je hebt dan minder aan de berichten die je kunt versturen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Whatsapp, een applicatie die over het algemeen niet meer dan 100MB per maand nodig zal hebben. Je hoeft nauwelijks kosten te maken voor data, terwijl je aan de andere kant wel eenvoudig even een berichtje kunt sturen op het moment dat je dat wenst. Uiteraard kun je hier ook voor kiezen in combinatie met een duurdere smartphone zoals een iPhone, maar de aanschafprijs van de iPhone zal in dat geval dan wel vrij hoog komen te liggen als de inhoud van je goedkope abonnement wat minder is.

Wil je daarnaast ook over het mobiele web surfen? Dan kun je gebruik maken van een goedkoop abonnement door bijvoorbeeld 200MB aan data af te nemen, tot ongeveer 500MB per maand. Dankzij de bundel hoef je niet per MB af te rekenen en heb je de kans om de kosten flink te drukken. Wil je ook video’s kunnen kijken of gebruik maken van streaming audio? Houd er dan rekening dat je minimaal 1.000MB tot 2.000MB nodig hebt per maand. Je spreekt dan minder snel van een goedkoop abonnement, al vormt het nog altijd een voordelige optie in relatie tot wat je ontvangt.

Met het oog op het mobiele internet is het tenslotte interessant om goed te kijken naar de snelheid hiervan. Op het moment dat je een goedkoop abonnement voor bijvoorbeeld een iPhone zoekt heb je voldoende aan 3G, met een snelheid tot 2Mbps. Dit is voldoende om via Whatsapp een bericht te versturen. Op het moment dat je ook filmpjes wilt kunnen kijken heb je daar 7,6 Mbps of 14,4 Mbps voor nodig. Wil je niets minder dan het beste? Dan kun je gebruik maken van een 4G aansluiting, al kunnen we dan helaas niet meer spreken van een goedkoop abonnement.

Leuke extra’s zoals Spotify bij telefoon abonnement

Je kunt zorgen voor een goedkoop abonnement door te besparen op de belminuten en internet MB’s, maar je hebt daarnaast de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende extra’s. Het is bijvoorbeeld de moeite waard om na te gaan of je bij een provider aansluitkosten dient te betalen. Indien je daar €25 voor betaalt betekent dit dat de kosten bij een abonnement van 12 maanden ruim €2 per maand hoger uit zullen vallen. Door goed te kijken naar de extra’s zoals een gratis aansluiting of gratis nummerbehoud heb je de mogelijkheid om de totale kosten te drukken.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een extraatje zoals Spotify voor een paar euro per maand. Op het moment dat je al gebruik maakt van Spotify of dat je dit van plan was zorg je er met deze extra’s voor dat je de kosten verder kunt drukken. Door de kosten voor je mobiele telefoon en de muziekdienst te bundelen zorg je ervoor dat je hier gemakkelijk op kunt besparen. Ondanks de hogere kosten per maand zorg je voor een goedkoop abonnement, omdat je aan de andere kant het losse abonnement voor bijvoorbeeld Spotify op kunt zeggen.

Bellen in en naar het buitenland met goedkoop abonnement

Tenslotte is het met het oog op een goedkoop abonnement verstandig om rekening te houden met de kosten van het bellen in en naar het buitenland. Op het moment dat je een goedkoop abonnement voor het bellen in het buitenland af wilt sluiten kun je kijken naar de bundels waar de providers gebruik van maken. Over het algemeen staan de grote providers zoals KPN, Vodafone en T-Mobile bekend om de beste afspraken met het buitenland. Dit betekent dat zij je voordelige tarieven kunnen aanbieden, meer nog dan de goedkope aanbieders in Nederland.

Een uitzondering geldt voor het bellen naar het buitenland, dat is bij de grote aanbieders over het algemeen wat duurder. Indien je bijvoorbeeld familie in het buitenland hebt en je geen gebruik kunt maken van gratis alternatieven als Skype kun je daar een goedkoop abonnement voor afsluiten op basis van sim only. Kijk goed naar de mogelijkheden die de verschillende providers je te bieden hebben, zodat je de mogelijkheid hebt om de kosten te drukken. Door de verschillende alternatieven te vergelijken heb je de mogelijkheid om een goedkoop abonnement af te sluiten dat uitstekend past bij jouw voorkeuren op dit gebied.

Zoals je merkt is het goed mogelijk om een goedkoop abonnement af te sluiten, mits je weet waar je op dient te letten. Het is bijvoorbeeld van belang om de inhoud van je abonnement goed samen te stellen en de kosten per jaar of per 2 jaar met elkaar te vergelijken. Op die manier heb je de mogelijkheid om een goedkoop abonnement af te sluiten en ervoor te zorgen dat je voor de combinatie van een telefoon en de maandelijkse kosten zo min mogelijk betaalt. Dankzij het grote aanbod aan providers valt er altijd een aanbieding te vinden, die je het best online kunt afsluiten om optimaal gebruik te maken van een goedkoop abonnement.

Geplaast op: april 8, 2015

Providers die wij vergelijken