Dual sim telefoon

Wil je gebruik maken van een dual sim telefoon, een mobieltje waarin je gebruik kunt maken van twee verschillende simkaarten? Dit komt in een aantal gevallen goed van pas, je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat je zowel zakelijk als privé kunt bellen. Een mobiel nummer is gekoppeld aan de simkaart waar je gebruik van maakt. Met een dual sim telefoon kun je er wat dat betreft voor zorgen dat je een zakelijk en een privé nummer kunt gebruiken.

Je hoeft geen twee telefoons bij je te dragen als je gebruik maakt van een dual sim telefoon. In plaats daarvan kun je er met een dual sim telefoon als het ware voor zorgen dat je de beide telefoons met elkaar kunt verenigen. Dit zorgt ervoor dat je een enkele dual sim telefoon in je zak hebt zitten, waarmee je zowel zakelijk als privé de gesprekken kunt voeren. Je kunt ze bovendien mooi gescheiden houden. Uiteraard kun je de dual sim telefoon ook voor andere doeleinden gebruiken.

Wat is een dual sim telefoon?

Een dual sim telefoon is bijvoorbeeld goed geschikt voor gebruik in het binnen- en buitenland. Ben je veel op reis en wil je ervoor zorgen dat je geen roaming kosten hoeft te betalen? Dan is het de moeite waard om gebruik te maken van aparte simkaarten voor de aparte bestemmingen. Je kunt er met de dual sim telefoon voor zorgen dat je in Nederland het ene nummer kunt gebruiken, terwijl je in het buitenland een andere simkaart tot je beschikking hebt. Je kunt er met de dual sim telefoon voor zorgen dat je goedkoop kunt bellen, of je de nummers goed van elkaar gescheiden kunt houden.

Houd er rekening mee dat je een dual sim telefoon kunt bestellen op basis van Android of Windows, er zijn geen Apple iPhone modellen beschikbaar met deze functionaliteit. Gelukkig is met name het aantal modellen dat werkt op basis van Android erg groot, waardoor je de keuze hebt uit meerdere merken. Je kunt online een dual sim telefoon kopen door een goede vergelijking te maken, of een model kiezen waar je eerder ook al met een enkele simkaart gebruik van maakte. Er zijn namelijk toestellen beschikbaar die een dual sim mogelijkheid toevoegen aan het originele model. Voor dergelijke telefoons kun je dus meerdere simkaarten kopen om te gebruiken.

We zetten hieronder een aantal mogelijkheden voor een dual sim telefoon voor je op een rij. Het is de moeite waard om de toestellen online met elkaar te vergelijken en na te gaan waar je het best gebruik van kunt maken. Je kunt bij een dual sim telefoon bijvoorbeeld denken aan een Motorola New Moto G Black, of een Nokia Lumia 630 Dual Sim Black. In veel van de gevallen zal de fabrikant duidelijk aangeven dat het gaat om een dual sim telefoon. Daarnaast kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een Honor Holly Black, een model dat we met een enkele simkaart niet kennen.

Motorola of Nokia Lumia als dual sim telefoon

Wanneer je een dual sim telefoon wilt bestellen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Motorola New Motor G Black. Het is een toestel met een quad-core processor, wat betekent dat je met de dual sim telefoon kunt rekenen op uitstekende prestaties. Aan de andere kant kun je er al voor een paar honderd euro gebruik van maken. De 8 megapixel camera in de telefoon zorgt ervoor dat je hier goede foto’s mee kunt maken. Verder is de dual sim telefoon voorzien van een LED flitser en kun je rekenen op een mooi scherm, bijvoorbeeld om de HD video’s die je zelf hebt gemaakt te bekijken.

Een alternatief dat als dual sim telefoon ook goede waarderingen ontvangt van gebruikers is de Nokia Lumia 630 Dual Sim Black. Het is een speciale uitvoering van de telefoon die een aantal van ons al goed zullen kennen. De telefoon maakt gebruik van Windows Phone 8.1 en is uiteraard voorzien van het Microsoft Office pakket. Daarnaast is ook deze dual sim telefoon voorzien van een quad-core processor. De telefoon kost maar iets meer dan €100 en vormt wat dat betreft een voordelige keuze, zowel als dual sim telefoon als in de reguliere uitvoering die er beschikbaar is. Ook deze telefoons kun je simlockvrij kopen, zowel online of offline.

Hippe duals sim telefoons: Honor Holly en Samsung Galaxy S5

Op de derde plaats vinden we de Honor Holly Black, een pure dual sim telefoon die ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld ook over de grens voordelig kunt blijven bellen zonder je simkaart om te hoeven wisselen. De telefoon is beschikbaar voor iets meer dan €100 en maakt gebruik van een 5” HD scherm. Daarnaast kun je zelf eenvoudig het geheugen uitbreiden. Het is daardoor een heel flexibele dual sim telefoon, die ervoor zorgt dat je gebruik kunt maken van Android 4.4, een stabiel besturingssysteem dat uitstekende prestaties levert.

Ook Samsung komt graag naar voren met een goede dual sim telefoon, het gaat in eerste instantie om de Samsung Galaxy S5 Mini Duos G800H Black. Later komen we ook nog een ander model van Samsung tegen, het grote voordeel van dual sim telefoon is het compacte formaat. Aan de andere kant kun je rekenen op een goed Amoled scherm en een goede camera, zodat je een krachtig apparaat tot je beschikking hebt. De dual sim telefoon is voorzien van een snelle processor en zorgt er op die manier voor dat je de taken binnen Android 4.4 op een zeer soepele wijze uit kunt laten voeren.

Huawei Ascend G610 en Samsung Galaxy Core

De volgende dual sim telefoon die we graag voor je behandelen is de Huawei Ascend G610 Black. Dit is een model dat beschikbaar is voor iets meer dan €100, terwijl je aan de andere kant kunt rekenen op uitstekende prestaties. De dual sim telefoon staat bekend om de goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Je kunt gebruik maken van een quad-core processor en een 5” scherm. Wat dat betreft staat de dual sim telefoon bekend als een ware krachtpatser, waar je aan de andere kant online een heel scherpe prijs voor betaalt.

De tweede dual sim telefoon van Samsung is de Samsung Galaxy Core 2 Dual Sim G355H Black. Het is een model dat is aangepast voor een dual simkaart, zodat je hier bijvoorbeeld zakelijk en privé goed gebruik van kunt maken. Je hebt de beschikking over een 4,3” scherm en een 5 megapixel camera. De dual sim telefoon behoort wat dat betreft tot de goede middenklassers, wat je ook terug kunt zien aan de scherpe prijs die je betaalt. De 1,2 GHz quad-core processor in de dual sim telefoon zorgt ervoor dat je echter kunt rekenen op zeer goede prestaties.

HTC Desire en Huawei Ascend G750

HTC presenteert de Desire 516 Arctic White als dual sim telefoon, een model dat gebruik maakt van HTC Sense. Dit is de eigen laag die HTC legt over Android, zodat je kunt rekenen op een besturingssysteem dat er goed uit ziet en daarnaast ook nog eens heel eenvoudig werkt. Je kunt gebruik maken van een 5 inch scherm en een snelle quad-core processor. Dit zorgt ervoor dat je op de dual sim telefoon eenvoudig nieuwe apps kunt installeren en je die vlot kunt openen, om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die er beschikbaar zijn.

Huawei presenteert graag nog een tweede dual sim telefoon, het gaat in dit geval om de Huawei Ascend G750 Black. Dit model maakt gebruik van een octa-core processor en zit qua prijs iets hoger in de boom dan een aantal van de andere modellen. Dit betekent dat je er een paar honderd euro voor betaalt. Hier staat aan de andere kant een zeer snelle processor tegenover, in combinatie met een krachtige batterij. Dit betekent dat de dual sim telefoon een goede accuduur kent, je kunt hier zonder problemen langere tijd gebruik van maken. Dat is bijvoorbeeld interessant wanneer je veel naar het buitenland reist en dus onderweg bent.

Andere dual sim telefoons: Samsung Galaxy S5 en Alcatel OneTouch Pop

Samsung voegt nog een derde dual sim telefoon aan het lijstje toe, het gaat in dit geval om de Samsung Galaxy S5 Duos 2 S7582 Black, de grote broer van het kleinere model die we eerder hebben gezien. Het toestel maakt gebruik van Android 4.2 en draait op een dual-core processor, die goed in staat is om de dual sim telefoon vlot aan te sturen. Het model kost maar iets meer dan €100 en is voorzien van een geheugen dat je zelf uit kunt breiden. Op die manier is het een goede en goedkope dual sim telefoon, die je eenvoudig online kunt bestellen.

Tenslotte kun je gebruik maken van de Alcatel OneTouch Pop C9 DS Black, een dual sim telefoon die je voordelig op de kop kunt tikken en waarmee je zorgt voor een groot 5,5 inch scherm. Dit betekent dat je alle ruimte hebt voor apps en je er goed mee over het internet kunt surfen. Bovendien kun je rekenen op een goede 8 megapixel camera en is de telefoon voorzien van een quad-core processor. Wat dat betreft is het een goede dual sim telefoon, die je kunt gebruiken om twee simkaarten te plaatsen.

Geplaast op: juli 16, 2015

Providers die wij vergelijken